Glavne stvari, ki jih verjetno želite vedeti o statutu društva so sledeče. Namenjen je za ljudi, ki jih zanima kdo res so, ne samo preko opisa drugih ali pa občutkov v momentu, temveč tudi preko poznavanja svoje naravne naravnanosti, pristnih čustev in introspekcije. Namenjena je tudi tistim, ki se želijo rešiti osebnih težav, ter tistim, ki jih zanima kako delujejo drugi ljudje in se sprašujejo zakaj z nekom ne morejo imeti dobrih odnosov in zakaj imajo z neko popolnoma tujo lahko tako dobre v prvem srečanju. Seveda pa ne smemo izpustiti tudi tistih, ki jih zanimajo različni modeli osebnosti, znanstvena psihologija ali pa filozofija uma, in pa tistih, ki bi radi vedeli na kakšen način vplivati na določeno osebo za pozitiven izid.

Z vašo pomočjo bomo lahko nadaljevali tam kjer se moderna psihologija spotika, to je kdo res smo in zakaj smo tu. Bistvo društva je, da boste lahko vi, ko spoznate in razvijete sebe do takšne mere kot bi želeli, preko društva lahko učili druge ljudi, ki so vam podobni, želijo biti taki, ali pa imajo podobne probleme kot ste jih vi že premagali, in s tem še dejansko, če vam je takšno delo blizu.
Zato imamo za vas pot štirih različnih članstev, s katerimi boste lahko na različne načine nadgrajevali samega sebe. Vsako članstvo ima neko posebnost. 
-Redni člani imajo na voljo eno skupinsko predavanje ali debato na mesec, po dogovorjeni tematiki. Dobijo gesla za dostop do: Naloge za postavljanje in doseganje ciljev, skupaj zvajami in napotki za trening uma. 
-Izbrani člani imajo individualne ure za osebnostno rast.
-Posebni člani imajo nadgrajevanje znanja in pripravo na učenje drugih
-Višji člani pa učijo ostale člane.

Kaj torej je oziroma bo dejanski produkt društva? Izboljšali boste sami sebe, če ne drugega, boste vsaj res poskušali in s tem prispevali k boljši družbi, saj smo vendarle mi, posamezniki, to kar sestavlja družbo. Poleg tega boste zelo pripomogli k odgovarjanju na vprašanje: "zakaj smo tu?". Psihologija je najbolj pomembna panoga človeštva, saj se vsak dan srečujemo z ljudmi in ustvarjimo ogromno stikov skozi življenje. Vsak dan smo ujeti v svojem telesu in hkrati deležni konstantnega toka svojih misli. Zato bomo z vašo pomočjo lahko preko novih dognanj o tem kako deluje um pri posamezniku, kot individuumu, še dodatno izpopolnili in izboljšali življenje posameznika in družbe na globalni ravni.