Veliko ljudi se počuti kot da nimajo nadzora in so zgubljeni v svetu. Trdno delajo, vendar jih to nikamor ne pripelje. Glavni razlog, da se tako počutijo, je da niso posvetili dovolj časa razmišljanju kaj bi radi od življenja in si niso dodobra zastavili ciljev. Bi se spustili v neznano potovanje, brez, da bi vedeli zakaj in kam vodi? Verjetno ne!

Postavljanje ciljev je pomemben proces pri razmišljanju o vaši idealni prihodnosti in motivaciji, da boste svojo vizijo spremenili v realnost.

Proces postavljanja ciljev vam pomaga izbrati kje bi radi pristali v življenju. Z natančnim poznavanjem svojih ciljev, boste ugotovili kam morate osredotočiti svoj trud, da boste hitreje prišli do zastavljenega uspeha. Hitro boste pa tudi našli motilce, ki vas tako zlahka speljejo s poti.

Zakaj postavljati cilje?

Z določitvijo ostrih in jasno opredeljenih ciljev, si lahko izmerimo in smo ponosni pri doseganju teh ciljev. Videli boste lahko napredek v temu kar ste včasih smatrali za pretežko ali dolgočasno delo. Povečala sem vam bo tudi vaša samozavest, saj boste spoznali svoje sposobnosti in usposobljenost za doseganje ciljev, ki ste si jih zastavili.

 

Če ste že naš član in želite izpolnjevati naloge za doseganje ciljev kliknite TUKAJ