You are logged in as janko
Click to log out


 

Iskanje kredibilnih informacij za grajenje prepričanja.Danes živimo v dobi, kjer si lahko razširimo vsebino znanja kot še nikoli v človeštvu, saj imamo dostop do ogromno informacij s pomočjo interneta in tudi dobro metodo za preverjanje resničnosti –znanost. Če imate prekomerne probleme s skeptičnostjo in nesigurnostjo pri uporabi razuma ali pa samo želite dobivate kredibilne informacije, so tukaj navodila:

  • Za začetek rabite osnovno znanje angleščine ali pa uporabljajte googlov prevajalnik.
  • Potrebno se je vprašati pravo vprašanje in uporabljati ključne besede v iskalniku Google. Google že od svojega začetka razvija čim bolj optimalno metodo, s katero bodo ljudje prihajali do informacij, ki so najbolj zaupane iz strani obiskovalcev, kateri so iskali te specifično vpisane ključne besede. Če boste recimo želeli ugotoviti kako smo nastali ljudje, boste morali vpisati samo nekaj ključnih besed kot so: How, human, exist; in že boste našli med prvimi zadetki »how did humans come into existence on earth?«.
  • Svoja prepričanja lahko s pomočjo "guglanja" ravno nasprotnih stvari, kakor te v katere verjamemo, poskušamo najti dobre argument ali znanstveno potrditev v prid prepričanju, ki našemu nasprotuje. Primer: Če imamo prepričanje, da so cepiva škodljiva in želimo preveriti, če imamo prav, moramo vpisati v Google ključne besede, ki ne potrjujejo našega mnenja, temveč trdijo ravno nasprotno. Zato vpišemo: »Why vaccines are safe«. Tako bomo dobili mnenja še iz druge strani. Nič ni hudega, če priznamo, da o nekaterih stvareh ne vemo dovolj in ostanemo skeptični. Skeptik nima mnenja, skeptik je neodločen, išče argumente obeh strani. Če si prepričan za eno al drugo stran nisi čisti skeptik, ker sta obe strani skeptični ena do druge, skeptik je skeptičen do obeh. Ni dobro, da na podlagi sumov in jeze ustvarjamo radikalna prepričanja brez podlage. Če nimamo prepričanja oziroma se želimo samo izobraziti o cepivih vpišemo: »Vaccines safety studies«.
  • Naš cilj je, da skušamo zbrati čim več informacij in se truditi, da bodo čim bolj kredibilne, sak si bomo s tem lahko ustvarili kvalitetno mnenje, ki nam bo pomagalo pri razumevanju sveta in izboljšanju življenja. V nasprotnem primeru se nam lahko zgodi, da išemo mnenja, ki samo potrjujejo naša prepričanja za katera pa ni nujno, da vsebujejo vse potrebne informacije, ki bi naša prepričanja res potrdila kot resnična ali pravilna.